Akiş GYO, ‘BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde

Yayınlama: 23.12.2021 16:01:00 Güncelleme: 23.12.2021 19:20:02

AKİŞ GYO, kurumsal sürdürülebilirlik performansı üst düzeyde olan şirketlerin yer aldığı BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'ndeki yerini aldı.

Akiş GYO, ‘BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Akiş GYO, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde Ocak 2022 itibarıyla yer alan tek gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi olacak. BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yeni değerlendirme sistemine geçildiği 2021 ikinci yarıyılından bu yana iki dönem güncellemesi yapılırken, bugüne kadar iki farklı dönemde sadece dört şirket endekse girebildi.

Sürdürülebilirlik Endeksi’nde, BIST’te işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst seviyede olan şirketlerin payları yer alıyor. Endeks; şirketlerin küresel ısınma, doğal kaynakların tükenmesi, su kaynaklarının azalması, sağlık, güvenlik, istihdam gibi Türkiye ve dünya için önemli olan sürdürülebilirliğe ilişkin meselelere nasıl yaklaştıklarını ortaya koyuyor. Ayrıca şirketlerin yaptıkları faaliyetlerin ve aldıkları kararların bağımsız bir gözle değerlendirilmesini ve bir anlamda tescil edilmesini sağlıyor.