Blockchain teknolojileriyle ürün ve hizmet geliştiren startuplar’a eğitim, mentorluk, danışmanlık, iş birliği, PoC desteği gibi imkanların sağlanacağı Yapı Kredi Fast FRWRD programına kabul edilen girişimler ‘‘Kick Off Etkinliği’’ ile duyuruldu. 151 başvurunun yapıldığı Yapı Kredi Fast FRWRD programına 13 girişim seçilmeye hak kazandı. Avalanche, Core Strateji ve Yapı Kredi partnerliğinde gerçekleştirilen Yapı Kredi Fast FRWRD ile programa kabul edilen girişimlere, Koç Holding’in yatırım mekanizması olan Koç Girişim Sermayesi Yatırım Fonu aracılığıyla yatırım yapılması hedefleniyor.
GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİNİ DESTEKLİYORUZ
Dijital dünyadaki olanakların her geçen gün daha fazla geliştiğine dikkat çeken Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, şu değerlendirmede bulundu: “Finans sektörü yeni teknolojilerin, kavram ve trendlerin etkisiyle artan bir hızla değişiyor. Her geçen gün daha da dijitalleşen dünyamızda artık zamandan ve mekândan bağımsız olarak bankacılık hizmetlerine ulaşmak büyük önem taşıyor. Yapay zekâ, blockchain ve nesnelerin interneti gibi yeni teknolojilerle, bambaşka bir gelecek bizi bekliyor. Yapı Kredi olarak biz de içinde bulunduğumuz bu dijitalleşme çağında, müşterilerimizin bankacılık işlemlerini kolaylaştırmayı ve hızlandırmayı amaçlıyoruz. Bu açıdan Yapı Kredi Fast FRWRD programını, ülkemizdeki inovasyon kültürünü geliştirmek adına çok önemsiyoruz. Bunun için Yapı Kredi Fast FRWRD programında girişimlere sağladığımız katkılarla girişimcilik ekosistemini genişletip desteklemeyi amaçlıyoruz. En büyük motivasyon kaynağımız, müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik çözümlerle hayatlarını kolaylaştırmak ve yepyeni hizmetlerle onların hayatına dokunmak. Bugüne kadar Yapı Kredi olarak sektörü sayısız yenilikle tanıştırmanın gururunu yaşadık. İnovasyondaki öncülüğümüzü pekiştirmek adına gerçekleştirdiğimiz bu programda, inovatif ürün ve hizmetlerini bizimle paylaşıp seçilen girişimlerin hepsine başarılar diliyorum.”
Yapı Kredi Fast FRWRD’a seçilen girişimler:
Ametrica: Veri odaklı yatırımı kolaylaştıran bir on-chain analitik platformudur.
Babil 3.0: NFT’leştirilmiş DRM teknolojisiyle gerçekleştirdiği e-kitap dönüşümü sayesinde, yayınevleri ve okurlar için yayıncılık piyasasının e-ticaret operasyonlarını metaverse dikeyine taşımayı amaçlamaktadır.
Coimex: Dış ticaretteki güven problemini çözmeye yardımcı olan blockchain tabanlı yeni nesil uluslararası B2B ithalat-ihracat sistemidir.
Court: Geliştirilebilir ve kiralanabilir NFT kartlarıyla oynanan, DeFi protokolleri vasıtasıyla üretilen gelirleri sürdürülebilir şekilde kullanıcılarına ve yatırımcılarına dağıtan basketbol menajerlik oyunudur.
DuNFT: Eğlence için blockchain, telif hakkı koruması ve kazanç ekosistemi medya platformudur.
Enno Wallet: Velayeti kullanıcının kendisinde olan, birden çok blokzincirin desteklendiği sıcak/soğuk mobil kripto para cüzdanı ve merkeziyetsiz finans kapısıdır.
Longstage: Blockchain tabanlı bir create-to-earn metaverse platformudur.
OpenPad: Bireysel yatırımcıların 1$’dan başlayan sigorta fonu destekli sermayeler ile Web 3 startuplarına erken aşama yatırım yapabildiği bir launchpad ve merkeziyetsiz risk sermayesi projesidir.
Owloper: Anlaşılması zor DeFi konularını oyunlaştırmayı ve diğer NFT projelerininde kullanabileceği bir alt yapı ile NFT sektöründe utility hub olmayı amaçlamaktadır.