Volkswagen'in soru işaretleriyle dolu Voltswagen şakası

Yayınlama: 31.03.2021 11:12:00 Güncelleme: 07.04.2021 11:50:35

Volkswagen tarafından dün internet sitesinden yanlışlıkla yayınlandığı söylenen Voltswagen paylaşımının 1 Nisan şakası olduğu açıklandı. Fakat hisse fiyatlarını zıplatan şakanın paylaşım zamanı düşündürücü!..

Volkswagen'in soru işaretleriyle dolu Voltswagen şakası
Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Alman Volkswagen, Amerika biriminin "Voltswagen" markası ile faaliyet göstereceği haberinin "şaka" olduğunu açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamada dün basın bülteni olarak hata ile duyurulan ve sonradan geri çekilen açıklamanın "1 Nisan Şakası" olarak hazırlanan bir PR çalışması olduğu belirtildi.

Açıklamada şirketin sosyal medya hesapları aracılığıyla da teyit edilen Voltswagen markasına ilişkin açıklamaların elektrikli araçlara olan bağlılığı gösterme amaçlı olduğu vurgulandı.

Fakat şirketin bu şakayı neden 1 Nisan'da değil de 29 Mart'ta yaptığıyla ilgili henüz bir açıklama yok. 29 Nisan'da yanlışlıkla yapılan paylaşım sonrasında Volkswagen hisse senetleri yüzde 10'a yakın bir yükselişle 286 avrodan 316.5 avroya kadar sıçradı. 



ŞAKACIKTAN 14 MİLYAR AVROLUK YÜKSELİŞ!
Paylaşımın 1 Nisan şakası (Ki halen 1 Nisan'a gelmiş değiliz) olduğu açıklandıktan sonra ise hisse fiyatları 309.20 avroya düştü. Ki bu düşüş de yüzde 2.3 seviyesinde. 

Alman Borsası'na kote olan VW hisselerinin toplam piyasa değeri an itibariyle 148 milyar avro seviyesinde. Bu ilginç 1 Nisan şakasıyla 1 gün içerisinde hisselerde yaşanan değer artışı ise yaklaşık 14 milyar avro civarında.