SPK, ARD Bilişim’in bedelli sermaye artırımına onay vermedi

Yayınlama: 12.08.2022 09:50:00 Güncelleme: 12.08.2022 11:29:43

ARD Bilişim’in bedelli sermaye artırımına Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) onay çıkmadı

SPK, ARD Bilişim’in bedelli sermaye artırımına onay vermedi

ARD Grup Bilişim Teknolojileri A.Ş.'nin 500 milyon TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 170 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin tamamı nakden karşılanmak üzere 330 milyon TL artırılarak 500 milyon TL'ye çıkartılması nedeniyle, ihraç ve halka arz edilecek 330 milyon TL nominal değerli paylara ilişkin izahname ve tasarruf sahiplerine satış duyurusu SPK tarafından onaylanmadı.

ŞİRKETİN SERMAYE ARTIRIMI KARARI TARTIŞMA YARMIŞTI

2 yıl önce halka arz kararı alan ARD Bilişim'in yüzde 194 oranında sermaye artışı kararı alması yatırımcılar nezdinde tartışma yaratmıştı.

ARD Grup Bilişim Yönetim Kurulu Başkanı Arda Ödemiş, 8 Şubat 2022 tarihinde Bloomberg HT yayınında yatırımcıların sermaye artışı kararına verdikleri olumsuz tepkiyi “şaşkınlıkla” karşıladıklarını, bu kararın yatırımların finansmanı için alındığını belirtmişti.

Bloomberg HT yayınına katılan sermaye piyasası uzmanları ise şirketin bu artış yerine yatırımların finansmanı için başka borçlanma yöntemlerini denemesinin daha sağlıklı bir çözüm olacağını, söz konusu kararla ilgili yatırımcı iletişiminin de doğru kurulmadığını belirtmişti.