Sanayideki yabancı satışı borsadaki düşüşü artırdı

Yayınlama: 16.09.2024 10:16:00 Güncelleme: 16.09.2024 10:19:06

Sanayideki yabancı satışı borsadaki düşüşü artırdı

Yabancılar ağustosta öncü sanayi hisselerinde satış yaptı. Ford Otosan, Tüpraş, Astor Enerji, Ereğli Demir Çelik en fazla satışın gerçekleştiği hisseler oldu.

Yabancı yatırımcının ağustosta sanayi sektörünün öncü hisselerinde satış yapması endeksi olumsuz etkiledi. Ford Otosan, Tüpraş, Astor Enerji, Ereğli Demir Çelik, Coca Cola İçecek, Petkim, Türk Traktör, Sasa’da gerçekleşen satışlar hisseleri baskıladı.


Ford Otosan ve Tüpraş

Ağustos ayında sanayi sektöründe yabancı yatırımcılar özellikle Ford Otosan ve Tüpraş hisselerinde yoğun satışlar gerçekleştirdi. Ford Otosan’da 39,5 milyon dolarlık net satış yapılırken, Tüpraş’ta bu tutar 29,2 milyon dolar oldu.


Metal Ana sektöründe hisse seçimi

Yabancıların Metal Ana sektöründe hisse seçimi yaptıkları gözleniyor. Borusan Boru, Kıraç Galvaniz, Kocaer Çelik, BMS Birleşik Metal, Mega Metal’de alım yaparken Ereğli Demir Çelik, İsdemir ve Kardemir D hisselerinde satışta bulundular.


Aydın Endeksini üç hisse yukarı taşıdı

BIST Aydın Endeksi’nde altı hisse bulunuyor. Bu hisseler Söktaş, Söke Değirmencilik, QUA Granite, Selçuk Gıda, Jantsa ve Batısöke Çimento. Şehir endeksi yılbaşından bu yana yüzde 64,76 yükseldi. Bunun nedeni endekste yer alan Selçuk Gıda’nın yılbaşından bu yana yüzde 150, Jantsa Jant Sanayi’nin yüzde 69,56 ve Batısöke Çimento’nun yüzde 637,85 yükselmesi. (Zeynep Aktaş/EKONOMİ Gazetesi)