OVP sonrası teknoloji hisseleri takip edilecek

Yayınlama: 06.09.2024 10:19:00 Güncelleme: 06.09.2024 10:20:53

OVP sonrası teknoloji hisseleri takip edilecek

Ekonominin 3 yıllık yol haritası niteliğindeki OVP açıklandı. Programda enflasyon, istihdam, büyüme gibi temel makro ekonomik hedefler öne çıktı. Yatırımcılar ise gözlerini, öne çıkabilecek sektörlere çevirdi.

Ekonomi yönetimi Orta Vadeli Program (OVP) açıkladı. Program enflasyonla mücadeleyi öne koyarken sıkı para politikasının tavizsiz uygulanacağını gösteriyor. Bu koşullarda öne çıkması beklenen sektör teknoloji olacak. Teknoloji hisseleri, bazen yükselip bazen gerilemekle birlikte her dönem yatırımcının ilgisini çeken bir yanı bulunuyor.

Yatırımcı ilgisi yüksek

Gelişmeler, BIST Teknoloji Endeksi’nde yer alan şirketlerin, yılbaşından bu yana kaydettikleri getiriler ve endeks içerisindeki ağırlıkları ile yatırımcıların ilgisini çekmeyi sürdüreceğini gösteriyor. Bu hisseler arasında Aselsan, Mia Teknoloji, Reeder Teknoloji, Logo Yazılım, Altınay Savunma ve ARD Bilişim dikkat çekiyor.
Sektörde öne çıkanlar

Bu yıl içinde sektördeki iki şirket Aselsan ve Mia Teknoloji, öne çıkan hisseler oldu. Aselsan, 57,50 TL fiyatı ve %27,83 getiri sağladı. Mia Teknoloji, %34,02 getiri ile dikkat çeken bir diğer hisse. Mia Teknoloji’nin sektördeki ağırlığı %8,56 olurken endeks üzerinde önemli bir etki gücü olduğunu not etmek gerekiyor. Geçtiğimiz yıl eylül ayında borsaya gelen Reeder Teknoloji, yıl başından bu yana %48,52 oranında bir performans gerçekleştirdi.

Logo Yazılım ve Altınay Savunma, yüksek F/K oranlarıyla öne çıkıyor. BIST Teknoloji Endeksi’ndeki hisseler, farklı F/K oranları ve getiri performansları ile yatırımcılara çeşitli fırsatlar sunuyor. Yüksek riskli ve getirisi değişken hisseler ile daha istikrarlı performans gösteren hisseler arasında denge arayan yatırımcılar, teknoloji sektörünü alternatif olarak göz önünde bulundurabilir. (Zeynep Aktaş/EKONOMİ Gazetesi)