Moody’s sonrası BIST 30 daha fazla talep görecek

Yayınlama: 22.07.2024 09:57:00 Güncelleme: 22.07.2024 09:55:08

Moody’s sonrası BIST 30 daha fazla talep görecek

Moody’s’in not artışı hisse senetlerinde alımları destekleyecek. BIST 30 hisseleri artık daha fazla talep görme potansiyeline sahip. Kısa vadeli hareketlerde kâr satışları gelse de endeksin ana yönü yukarı doğru olacak. 

Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu 2 kademe yükselterek "B3"ten "B1"e yükseltti, kredi notu görünümünü "pozitif" olarak korudu. Moddy’s’in not artışı sonrası BIST 30 hisseleri daha fazla talep görme potansiyeline kavuştu.
BIST 30’da trendi yukarı hisseler

BIST 30 Endeksi’nde 7 hisse senedinin trendi yukarı doğru. Bu hisseler İş Bankası C, Bim Mağazalar, Akbank, Ereğli Demir Çelik, Oyak Çimento, Petkim ve Enka İnşaat. Bu hisselerin günlük, haftalık, aylık ve yıllık getirileri pozitif. Yatırımcıların olumlu yönde fiyatladığı bu hisseler not artışı sonrası da ilgi görmeye devam etmesi beklenmeli.

BIST 100-30’da öne çıkanlar

BIST 100-30 İçerisinde 9 hisse senedi öne çıkıyor. Bu hisseler: Anadolu Grubu Holding, Coca Cola İçecek, TAV Havalimanları, Migros, Vakıflar Bankası, Enerjisa, Tukaş, Akfen GMYO, Europen Endüstri. Bu hisselerin de günlük, haftalık, aylık ve yıllık getirileri pozitif. Son bir ayda öne çıkan sektörler yatırımcıların yeni yönelimlerini gösteriyor. Bu sektörler ise şöyle: BIST Taş, Toprak, BIST Gıda, İçecek, BIST Aracı Kurumlar Endeksi, BIST Gayrimenkul Y.O., BIST İletişim, BIST Ticaret, BIST Banka. Yatırımcıların aylık yönelimlerinin güçlü olduğu sektörler önümüzdeki günlerde daha fazla ilgi görecektir.


(Zeynep Aktaş/EKONOMİ Gazetesi)