Metal ve emtia hisselerine yönelim destek bulacak

Yayınlama: 25.09.2024 10:29:00 Güncelleme: 25.09.2024 10:31:58

Metal ve emtia hisselerine yönelim destek bulacak

Çin geniş kapsamlı bir teşvik paketi açıkladı. Bununla birlikte Merkez bankalarının genişlemeci para politikaları önümüzdeki dönemde emtia bazlı hisselerin daha fazla öne çıkmasına olanak tanıyacak.

Çin Merkez Bankası (PBOC), ülkenin bu yılki yüzde 5 büyüme hedefini tutturma yolunda en kapsamlı teşvik paketini açıkladı. Politika faizlerini aşağı çeken, munzam karşılık oranlarını düşüren, konut alımını kolaylaştıran bu paketin, emtia bazlı hisselerin endekse göre daha fazla öne çıkmasına neden olması bekleniyor.
Metal ana sektöründe dikkat çekenler

Metal Ana Sektörü hisselerinin Çin’in açıkladığı paket sonrası olumlu etkilenmesi bekleniyor. Borsa İstanbul’da Metal Ana sektörü hisseleri arasında yer alan Ereğli Demir Çelik yılbaşından bu yana %21,82 ve İskenderun Demir Çelik %1,61 yükselirken, Kocaer Çelik %30,44 prim yaptı.
Yüksek F/K’sı olanlar

F/K oranlarına bakıldığında, Kocaer Çelik’in 36.27 ile yüksek bir seviyede olması, aynı zamanda piyasanın bu şirkete yönelik beklenti ve ilgisini de yansıtıyor. Metal Ana sektöründe ağırlığı yüksek hisseler içerisinde Borusan Boru’nun ise değer kaybettiği gözleniyor. Altının onsu 2.628 dolar. Altının onsunda ilk hedef 2.700 dolar olurken orta vadede 3.000 dolar hedef olması bekleniyor. Altının gram fiyatı 2.886 dolar ve 2,900 TL seviyesine dayandı. Merkez bankalarının gevşeme sürecinde gram altında daha yüksek seviyeleri gözlemleyebiliriz. Öte yandan altın fonlarını ve Koza Anadolu Metal Madencilik hissesini de göz önünde bulundurmalı. (Zeynep Aktaş/EKONOMİ Gazetesi)