Memura zamda sendikalara arasında seyyanen zam krizi!

Yayınlama: 23.08.2021 15:45:00 Güncelleme: 23.08.2021 15:55:29

Memur sendikaları arasında seyyanen zammın verilemeyecek olması nedeniyle fikir ayrılığı çıktığı, Memur-Sen'in zam açıklamasına ilişkin basın toplantısına katılmayacağı iddia edildi

Memura zamda sendikalara arasında seyyanen zam krizi!
Hükümet ve memur sendikaları arasındaki zam pazarlığında dün akşam saatlerinde zam oranı konusunda anlaşma sağlandığı açıklanmıştı. Toplu sözleşme imza töreninin ise bugün saat 14:30'da gerçekleştirileceği açıklanmıştı. Dün gelen ayrıntılarda seyyanen zam olmayacağı, fakat 3600 ek göstergenin sözleşmeye girebileceği iddiaları ortaya atılmıştı.
Fakat bu sabah seyyanen zam konusunun Memur-Sen ile diğer sendikalar arasında fikir birliği yarattığı, seyyanen zammın yapılmaması durumunda da Memur-Sen'İn basın toplantısına katılmama kararı aldığı öne sürülüyor. Basın toplantısındaki gecikmenin kaynağı da bu fikir ayrılığı olarak gösteriliyor. Diğer sendikaların Memur-Sen'i ikna etmeye çalıştığı yine iddialar arasında.

Diğer yandan gelen bir diğer bilgiye göre ise Memur-Sen seyyanen zammın sadece sendikalı memurlara verilmesi yönünde ısrarda bulunduğu için diğer sendikalarla Memur-Sen arasında, bu durumda sendikasız memurun seyyanen zam alamayacak olması yönünde anlaşmazlık yaşandığı öne sürülüyor.