Kârlı ve dinamik şirketler güçleniyor

Yayınlama: 23.07.2024 11:39:00 Güncelleme: 23.07.2024 11:36:15

Kârlı ve dinamik şirketler güçleniyor

Borsa İstanbul’da Moody’s’in not artırım kararı sonrası BIST 30’da 21 hissede alıcılar etkisini gösterdi. Sadece 9 hissede değer kaybı var. Yatırımcıların gözü şimdi de kârlı ve dinamik şirketlerde. Peki, bu şirketler hangileri?

FAVÖK (Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr)değişimi pozitif, yatırımları büyüyen, hisse başına kârı yüksek şirketler yatırımcıların radarında yer alıyor. FAVÖK artışında öne çıkanlara baktığımızda Ereğli Demir Çelik ve İskenderun Demir Çelik ilk sırada geliyor. İskenderun Demir Çelik %585›lik FAVÖK artışıyla sektöründe dikkat çekici bir performans sergiliyor. Aynı şekilde Ereğli Demir Çelik %441’lik artışıyla öne çıkıyor. Bu şirketlerin güçlü mali performansı, sürdürülebilir büyüme ve yatırımcı güvenini artırma konusundaki başarılarını gösteriyor.


Yatırım değişiminde öne çıkanlar

Yatırım değişiminde öne çıkan şirketler arasında Enerjisa ve Bim dikkat çekiyor. Enerjisa, %483’lük yatırım değişimiyle enerji sektöründe göze çarpıyor. Bim Mağazalar ise %343’’lük yatırım artışıyla perakende sektöründe öne çıkıyor.

Hisse Başına Kârda yüksek performans

Hisse başına kârda en yüksek performansı gösteren Türk Hava Yolları. Şirket 119,94 TL ile sektörde lider konumda bulunuyor. Yüksek kârlılık oranı şirketi öne çıkarıyor. Bununla birlikte firmanın 2013 yılından bu yana kâr payı ödemediğini not etmekte yarar var.

Yıllık getiriyle parlayanlar

Yıllık getiri oranında, Bim Mağazalar ve Coca Cola İçecek dikkat çekiyor. Bim Mağazalar, %207,76’lık yıllık getiri oranıyla yatırımcılarına yüksek kazanç sağladı. Coca Cola İçecek ise %20 1,35’lik getiriyle güçlü bir performans sergiliyor. Söz konusu şirketler, uzun vadeli yatırımcıların dikkatini çeken performanslarıyla öne çıkıyor. (Zeynep Aktaş/EKONOMİ Gazetesi)