HSBC'ye tarihi atama

Yayınlama: 22.10.2024 12:17:00 Güncelleme: 22.10.2024 12:16:52

HSBC Holdings Pam Kaur'u yeni Mali İşler Direktörü (CFO) olarak atadı. Böylece şirket tarihinde ilk kez bir kadın, CFO olarak göreve başladı

HSBC'ye tarihi atama

HSBC Holdings, yeni atanan CEO Georges Elhedery'nin iddialı maliyet kesintilerine girişmesiyle birlikte farklı iş kolları ve coğrafyalarda yeniden yapılanmaya gitti. Şirkete 2013 yılında katılan Pam Kamur CFO olarak atandı.

Pam Kamur bankanın 159 yıllık tarihindeki ilk kadın CFO oldu. HSBC Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mark Tucker, "Kendisi yönetim kurulu tarafından son derece saygı duyulan ve iyi tanınan biri ve oybirliğiyle seçildi” dedi.

Banka, ayrıca ticari ve yatırım bankacılığı operasyonlarından bazılarını Michael Roberts yönetiminde büyük bir revizyonla birleştireceğini ve bunun getirileri iyileştirmeye çalışırken maliyetleri azaltacağını söyledi.

CEO Elhedery yaptığı açıklamada, "Yeni yapı, değişmeden kalan stratejik önceliklerimize göre hareket etmeye odaklandıkça daha basit, daha dinamik ve çevik bir organizasyonla sonuçlanacak" ifadesini kullandı.

Dünya çapında merkez bankaları faiz oranlarını düşürmeye başlarken Elhedery, firmanın marjlarını korumak amacıyla maliyetleri düşürme baskısı altında. Elhedery'nin personelden harcamaları konusunda daha dikkatli olmalarını ve bankacıların seyahatlerine yeni sınırlamalar getirmelerini istediği belirtildi.