TMSF'den konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Bilindiği üzere, vatandaşlarımızın konut ve taşıt başta olmak üzere çeşitli varlıkları edinmeleri amacıyla, sözleşme özgürlüğü ilkesi çerçevesinde özel hukuk sözleşmeleri ile farklı tanımlamalar altında vatandaşlarımızın birikimleriyle özünde bir organizasyon faaliyeti yürüten firmaların uygun şekilde denetim ve gözetime tabi tutulması ve bu sayede bu alanın güvenliğinin ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla “Tasarruf Finansman” olarak adlandırılan yöntem, 6361 sayılı Kanun’da yapılan değişiklikle düzenlenmiş ve denetim altına alınmıştır.
Bu kapsamda, bu alanda faaliyet gösteren şirketlerden 21 tanesinin düzenleme çerçevesinde faaliyetlerine devam edemeyecek durumda olduğu anlaşıldığı için tasfiye kararı alınmıştır. Vatandaşlarımızın özel hukuk alanında inşa ettikleri sözleşmelerden doğan sorumlulukları karşılığında, hâlihazırda tasfiye sürecinde olan bu firmalarda biriktirdikleri meblağların akıbetinin belirlenmesi amacıyla; Hazine ve Maliye Bakanlığı, BDDK, TMSF ve tasarruf finansman şirketlerinin temsilcileriyle yapılan toplantılarda, alternatif çözüm yolları bütün detaylarıyla masaya yatırılmış ve taslak çalışmanın sonuçlandırılması aşamasına gelinmiştir. Bu itibarla, bu hafta gerçekleştirilecek toplantılarla en hızlı ve etkin çözüm netleştirilecektir.
Bütün bu çalışmalardan bağımsız olarak, Kurumumuz, tasfiye işlemlerine hız kesmeden devam etmekte olup, şirketler ile şirket ortaklarının mal varlıklarının satışları ara verilmeksizin sürdürülecektir.