Goldman Sachs'tan sonra Citi'de S&P 500 uyarısı yaptı

Yayınlama: 22.10.2024 14:44:00 Güncelleme: 22.10.2024 14:43:59

Citi stratejistleri ABD'de hisse yatırımlarına yönelik pozisyonlanmanın daha önce yüzde 10'luk düşüş yaşanan dönemdeki seviyelere geldiği uyarısında bulundu

Goldman Sachs'tan sonra Citi'de S&P 500 uyarısı yaptı

Goldman Sachs'ın ardından bir Wall Street devi daha ABD piyasalarıyla ilgili uyarılarda bulundu.

Citigroup Inc. stratejistlerine göre, ABD'de S&P 500'e yönelik pozisyonlanma daha önce yüzde 10'luk bir düşüşün yaşandığında görülen seviyelere ulaştı.

Chris Montagu liderliğindeki ekip bir notta, endekse bağlı vadeli işlemlerdeki uzun pozisyonların 2023 ortasından bu yana en yüksek seviyede olduğunu ve “özellikle uzatılmış” göründüğünü yazdı.

Notta, “Yatırımcıların pozisyonlarını azaltmaya başlamalarını önermiyoruz, ancak piyasalar bu şekilde uzadığında pozisyon alma riskleri artıyor” ifadeleri yer aldı.

S&P 500, Fed'in yüksek enflasyonla mücadele etmek için faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutacağı endişesiyle geçen yıl Ağustos'tan Ekim'e kadar %10 düşmüştü.

Kayıpların en büyük kısmını teknoloji sektöründeki önemli şirketler yaşamış, bu da piyasanın genelindeki düşüşleri şiddetlendirmişti.

Yatırımcılar bu kez makro görünüm konusunda daha iyimserler çünkü Fed, ekonomik büyümenin dirençli olduğu bir dönemde faiz oranlarını düşürmeye başladı. Bu ortamda S&P 500 endeksinde birbirini izleyen rekorlar geldi.