DAP halka arz fiyatı ne kadar? DAP Gayrimenkul Geliştirme halka arz detayları

Yayınlama: 14.02.2022 10:41:00 Güncelleme: 14.02.2022 10:31:43

DAP Holding, en büyük gayrimenkul geliştirme şirketi olan DAP Gayrimenkul Geliştirme’yi halka arz ediyor. DAP’ın halka arz fiyatı belli oldu. Yüzde 27.2 iskonto ile gelen fiyat DAP Gayirmenkul’ü 3.7 milyar TL piyasa değerine çıkaracak

DAP halka arz fiyatı ne kadar? DAP Gayrimenkul Geliştirme halka arz detayları

Borsada halka arz furyası bir ara hız kesmişken bu yılla birlikte dev şirketler birbiri ardına yeniden halka arz açıklamaları yaptı. Bunlardan biri de gayrimenkulde markalı konut sektörünün en büyüklerinden biri olan DAP. DAP Holding’in DAP Gayrimenkul Geliştirme şirketi Borsa Istanbul’da işlem görmek için yaptığı başvuruya SPK’dan olur aldı. Artırılacak olan sermayede Ziya Yılmaz’a ait 18 milyon 12 bin adet, Rafet Yılmaz’a ait 12 milyon 8 bin adet C grubu DAP Gayrimenkul Geliştirme hissesi borsada satılacak. Böylece DAP Gayrimenkul Geliştirme’nin yüzde 15’i halka açılmış olacak. DAP halka arzı için 33 aracı kurum talep toplayacak.

DAP Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Halka arz fiyatında 27.2 gibi cazip bir iskonto ile halka arzı gerçekleştireceğiz. Halihazırda elindeki tüm projeleri kendi imkanıyla bitirebilecek bir şirketi halka açıyoruz. Yatırımcıları bu kazanca ortak olmaya davet ediyoruz.

DAP HALKA ARZ EDİLİYOR!

Bugün DAP Gayrimenkul’e ortak olanlar başta Levent projesi olmak üzere gelecekteki tüm projeler ortak olacaklar.”

Garanti Yatırım Genel Müdürü Utku Ergüder, “Şu ana kadarki 2022’nin en büyük halka arzı oluyor DAP. 2021’le birlikte ciddi bir halka arz potansiyeli realize oldu. Bu 52 halka arzda piyasadan 21 milyar TL gibi bir para toplandı. İnşaat sektörünün daha fazla şirketle halka açık hale gelmesi sermaye piyasaları açısından çok önemliydi.

Halka azr büyüklüğü 555 milyon TL. Uzun süredir görülmemiş gerçek bir iskonto var. Yüzde 27.2 gibi gerçek bir iskonto. 300 milyon gibi bir fiyat istikrarı var. Halka arz fiyatının bir basamak altından 300 milyonluk bir alım yapacağız. Bunu sonuna kadar kullanacağımız garanti ediyoruz.”

200 milyon liralık bir sermaye büyüklüğünün 30 milyon liralık kısmı halka arz edilecek. Dolayısıyla hisse başına 18.5 TL fiyatla halka arz edilecek. Bu fiyat DAP Gayrimenkul Geliştirme’nin toplam piyasa değerini 3.7 milyar TL’ye getirecek.