Borsada bankalara ilgi bir yıl daha sürecek

Yayınlama: 05.07.2024 10:22:00 Güncelleme: 05.07.2024 10:19:13

Borsada bankalara ilgi bir yıl daha sürecek

Borsada banka hisseleri yılbaşından bu yana ortalama yüzde 62 ve yıllık bazda ortalama yüzde 135 yükseldi. Kurumlar banka hisselerindeki tahminlerini revize ediyor. Bankalara ilgi bir yıl daha yüksek olur.

Banka hisseleri 2024’ün ilk yarısındaki performansları ile yatırımcıların yakın takibinde yer aldı. Kurumların şubat ayında verdikleri hedef fiyatlar daha yılın ilk yarısında test edildi. Şimdi yeniden revizeler geliyor.

Kârlılıklar arttı

Faizlerin yüksek seyri bankaların kârlılıklarına ilişkin beklentilerin korunmasına neden oluyor. İçerisi sinde bulunduğumuz ortam; yüksek faiz nedeni ile bankaların kâr yazmasına neden oluyor. İlerleyen dönemde faizler gerilediğinde bankalar daha fazla kredi verebilecek. Daha uygun oranlarda verilebilecek krediler kredi talebini canlı tutacak.


2025 faiz indirim döngüsünden olumlu etkilenecekler

Yüksek faiz oranları nedeniyle elde ettikleri karlar, daha sonra düşük faiz ortamında kredi olarak geri dönecek. 2025 yılı boyunca yaşanabilecek bir faiz indirim döngüsü bankalara ilgiyi canlı tutacak. Banka endeks fonları ve sektör hisseleri yatırımcılara kazandıracak. Kârlılıkların yükselmesi sektördeki hisselerin ve mali endeksin güçlü kalmasını sağlayacak. Banka hisselerinde yılbaşından bu yana öne çıkanlar: Garanti Bankası, T.S.K.B., Akbank, Vakıflar Bankası ve Yapı ve Kredi Bankası ve İş Bankası (C) oldu. Hisseler yılbaşından bu yana yüzde 70’in üzerinde kazandırdı. (Zeynep Aktaş/EKONOMİ Gazetesi)