Para Mevzu

BIST 30 akşam pazarına döndü fiyatlar defter değerinin altında

Yayınlama: 01.11.2024 10:09:00 Güncelleme: 01.11.2024 10:10:25

BIST 30 akşam pazarına döndü fiyatlar defter değerinin altında

Borsa İstanbul’un en büyük 30 şirketini kapsayan BIST 30 hisseleri, akşam pazarı misali fiyatlarda işlem görüyor. Türkiye’nin en güçlü şirketleri, defter değerinin altında fiyatlardan işlem görüyor.

Borsa İstanbul’un en gözde endekslerinden BIST 30, yatırımcılar için adeta akşam pazarı fırsatı sunuyor. Hisseler hem düşük fiyat/kazanç oranına sahip hem de defter değerinin altında fiyata alım satıma konu oluyor. Mevcut fiyatlar, değer arayan yatırımcılar açısından önemli fırsatlar sunuyor.
Defter değerinin altında olanlar

Türkiye’nin önemli sanayi, holding, gayrimenkul ve hizmet şirketleri defter değerinin altına geriledi. Emlak Konut GMYO, Kardemir (D), Türk Hava Yolları, Sabancı Holding’in piyasa değeri/ defter değeri oranı 0,70’in altına gerilemiş durumda. Şişecam ve Ereğli Demir Çelik uzun süredir defter değerinin altında işlem görüyor. Yabancı satışları, kurumsal yerli yatırımcıların talep etmemeleri şirketlerin adeta dipte çakılı kalmasına neden oldu. Şirketler geri alım yapmalarına rağmen oranlar çok düşük kaldı.

F/K oranı en düşükler

Fiyat/kazanç oranı açısından da benzer bir durum söz konusu. (Zeynep Aktaş/EKONOMİ Gazetesi)