Biotrend'in azınlık hisseleri için yabancı talebi

Yayınlama: 14.07.2021 13:39:00 Güncelleme: 14.07.2021 13:52:32

Biotrend Enerji'nin hakim ortağı Doğanlar Yatırım Holding, azınlık hisselerinin satışı konusunda yabancı bir banka ile görüşmeye başladı

Biotrend'in azınlık hisseleri için yabancı talebi
Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcıların tarihin en düşük seviyelerine düşmesi aslında son dönemde yaşanan zayıf trendin en önemli sebebi olarak gösteriliyor. Hatta öyle ki, bir sermaye piyasası için en çok istenen şey olan sermayenin tabana yayılması, yani bireysel yatırımcıların borsadaki ağırlığının artması Borsa İstanbul'da 2020 sonundan itibaren fazlasıyla gerçekleşmişti.
Buna rağmen bu defa yabancı yatırımcı yokluğu, borsa endeksinin beklenen sıçramayı gerçekleştirmesini engelleyen en önemli sebep oldu. Elbette bu tamamen piyasanın geneli için geçerli olan manzara. Arada yabancı yatırımcılarla kendi iletişimin kurup, gelecek planları konusunda yabancı yatırımcıları ikna eden şirketler de yok değil. Örneğin bunlardan biri Biotrend Enerji için, ki borsanın en yeni şirketlerinden biri, ana hissedar Doğanlar Yatırım Holding yabancı bankalarla flört halinde. Masada olan konu ise Biotrend'in azınlık hisselerinin satışı. Şirket, görüşmelerin başladığını yatırımcılara duyurdu.

Birkaç ay önce halka arz edilen Biotrend Enerji, borsadaki enerji şirketleri halka arz fırstınasının aktörlerinden biri olmuştu.