Apple'da işten çıkarma

Yayınlama: 28.08.2024 10:34:00 Güncelleme: 28.08.2024 10:35:12

Apple'da işten çıkarma

Apple Inc , dijital hizmetler grubunda yaklaşık 100 çalışanını işten çıkardı. Bloomberg News'in Salı günü bildirdiğine göre, bu işten çıkarmalar en çok Apple Books uygulaması ve Apple Kitap Mağazası'ndan sorumlu ekibi etkiledi. Ayrıca, işten çıkarmalar arasında mühendislik pozisyonları ve Apple News ekibi gibi diğer hizmet grupları da yer aldı.

Konuya aşina olan kaynaklara dayandırılan haberde, Apple'ın bu işten çıkarmalar hakkında yorum yapmaktan kaçındığı belirtildi. Apple'ın hizmetler bölümünde kaç çalışanı olduğu tam olarak bilinmiyor. Şirketin son yıllık raporuna göre, 30 Eylül 2023 itibarıyla Apple'ın yaklaşık 161,000 tam zamanlı çalışanı bulunuyordu.

Apple, yapay zeka gibi değişen öncelikler doğrultusunda ekiplerini yeniden yapılandırıyor. Medya raporlarına göre, şirket bu yılın başlarında yüksek kaliteli Vision başlığı üzerindeki çalışmalarını askıya almış ve kendi akıllı saat ekranlarını tasarlama projesini durdurmuştu.

Şirket, aynı zamanda üçüncü en büyük pazarı olan Çin'de de zorluklarla karşılaşıyor. Geçen yılın aynı dönemine göre, Apple'ın Çin'deki satışları geçen çeyrekte yüzde 6.5 oranında geriledi.