ABD Hazine Bakanlığı ilk kripto raporunu yayımlandı

Yayınlama: 08.07.2022 13:10:00 Güncelleme: 08.07.2022 15:16:25

Bir süredir çalışmalarını hızlandırdıklarını açıklayan ABD Hazine Bakanlığı, kripto düzenlenmesine hakkındaki ilk raporunu yayımladı

ABD Hazine Bakanlığı ilk kripto raporunu yayımlandı

Kripto para sektöründe yaşanan düzenleme krizi sonrası 9 Mart 2022’de ABD Başkanı Joe Biden bir kripto kararnamesi yayınlamıştı. Bu kararnamede yer alan Hazine Departmanı’na, mevcut finansal sistemin tüketici ihtiyaçlarını nasıl karşılayamayacağı da dahil olmak üzere paranın geleceği hakkında bir rapor hazırlaması için talimat verilmişti.

ABD Hazine Bakanlığı tarafından ilk rapor yayımlandı. Hazine tarafından yapılan basın açıklamasında CBDC’lere stablecoin’lere ve dijital varlıklara yer verildi. Yapılan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Yetki alanları arasında eşit olmayan düzenleme, denetim ve uyum, arbitraj fırsatları yaratıyor ve finansal istikrar ile tüketicilerin, yatırımcıların, işletmelerin ve piyasaların korunmasına yönelik riskleri artırıyor”

Raporda esas odak düzenleyici uyumu olurken, kripto sektöründe yatırımının korunumu konusu da vurgulananlar arasındaydı.

Hazine tarafından çerçevenin politika hedefleri arasında yasadışı finansman için potansiyel kripto kullanımının azaltılması, finansal hizmetlere erişimin teşvik edilmesi, teknolojik ilerlemenin desteklenmesi ve küresel finansal sistemde ABD liderliğinin güçlendirilmesi de yer aldı.

Bununla birlikte ABD Hazinesi CBDC konusunda araştırmalarını sürdürdüklerini ancak nihai bir karar almadıklarını belirtti.