Türkiye’nin yazılım alanında yaptığı atılımlar ithalatı azaltacak etkili yatırımlara dönüşüyor. Yapay zeka alanında iki yerli firmanın iş birliği yabancının pazardaki yüzde yetmişlik payını ilk yılda yüzde 50’ye düşürecek
Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) sektörü Türkiye’de 500 milyon TL’lik bir hacme ulaştı. İki Türk Şirketi SFS Yazılım ve Danışmanlık ile Softbox firmalarının iş ortaklığı 350 milyonluk TL’lik ithalatı zaman içerisinde sıfırlayacak.
Söz konusu iş ortaklığıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen SFS ve Softbox, bu iş birliği ile kendi alanlarında uzman oldukları konularda güçlerini birleştirerek sektöre önemli kazanımlar sağlamayı hedefliyorlar. Softbox Genel Müdürü Fırat Gedikli, yapay zeka tabanlı yazılımların küçük ve büyük tüm şirketlerde önemli fiyat avantajlarıyla ve sunduğu kaliteli hizmetle katma değer sağlayacağını belirtti. Konuya ilişkin olarak SFS Yazılım ve Danışmanlık Genel Müdürü Murat Atıcı önümüzdeki on yıl içerisinde dünya genelinde sektörde otomasyonla birlikte 360 milyar dolarlık tasarruf miktarına ulaşabileceğinin öngörüldüğünü söyledi.
SFS Yazılım ve Danışmanlık Genel Müdürü Murat Atıcı, “İş ortaklığıyla birlikte sigorta sektörüne bütünsel bir deneyim sunmak istiyoruz. Sigortacılık uygulamasıyla entegre olarak robotik süreçlerle çalışarak, müşteriye en verimli ve katma değerli sonucu üretmesini hedefliyoruz. SFS olarak amacımız sunduğumuz çözümlerle müşteri ihtiyaçlarına yönelik en doğru ürünleri sunarak, müşterinin daha hızlı çözüm alabileceği, çalışan verimliliğini artıran ve iş süreçlerini kolaylaştıran bütünleşik teknolojiler sağlamak” dedi.
Müşterilerine daha güçlü bir altyapıyla hizmet vermek için yatırım ve iş birliklerini aralıksız sürdürdüklerini söyleyen Atıcı, teknoloji sektörünün öncü firmalarından Softbox ile iş ortaklığı anlaşmasıyla Softbox’un yüzde yüz yerli ürünü olan GenRPA’yı müşterilerine sunacaklarını belirterek, “Şirketlerin rutine bağlanmış iş akışlarını otomatik olarak düzenlenmesini sağlayan Robotik Süreç Otomasyonu (Robotic Process Automation–RPA) alanında faaliyet gösteren Softbox ile önemli bir iş birliğine imza attık. Dijitalleşme yönünde müşterilerimize katma değer yaratacak iş birliktelikleri yapmaya devam ediyoruz” dedi.
Altyapı yatırımlarını aralıksız sürdüren SFS’nin son anlaşması Robotik Süreç Otomasyonu (Robotic Process Automation-RPA) üzerine oldu. SFS Yazılım ve Danışmanlık, bu kapsamda Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketi Softbox ile yeni bir iş birliğine imza attı. Yapılan yeni anlaşmayla SFS Yazılım ve Danışmanlık, Softbox’un yüzde yüz yerli ürünü olan GenRPA’yı müşterilerine sunacak. İki yerli firmanın yaptığı bu ortaklığın sigortacılık sektörüne bütünleşik dijital çözümler sağlama konusunda önemli bir adım olduğunu söyleyen SFS Yazılım ve Danışmanlık Genel Müdürü Murat Atıcı, “Bu birliktelik, çözüm sağladığımız sigorta şirketlerinde tekrarlayan iş süreçlerinin ve rutine bağlanmış iş akışlarının otomatize edilmesini, zamanın ve insan kaynağının daha verimli bir şekilde değerlendirilebilmesinin yolunu açacak. Tutarlı, stabil ve yüksek performans sağlayacak robotik iş gücü ile kaynakları çok daha iyi yöneterek verimlilik artışını hedefliyoruz” dedi.
"GÜCÜMÜZ KATLANACAK"
SFS ve Softbox firmaları arasında sağlanan bu iş birliği ile robotik otomasyon süreçleri konusunda uzman olan Softbox’ın sigortacılık sektörüyle kapsamının genişleyeceğini söyleyen Atıcı, “SFS olarak iş birliklerine çok önem veriyoruz. Bu bağlamda Softbox firmasının güçlü kadrosunun SFS'nin gücüne güç katacağına, gerekli olan alanlarda RPA süreçleri ile entegre çalışacak SFS sigortacılık yazılımlarının geçmişte olduğu gibi şimdi de birçok yeniliğe öncülük edeceğinin altını çizdi. “İş ortaklığımız ile elde edilen başarılar ile önce SFS müşterilerini, sonrasında da sektördeki diğer müşterileri bu yapıya geçirmek öncelikli hedeflerimizden” şeklinde konuştu.
İHRACATTA HEDEF PAZAR: AVRUPA
Softbox Genel Müdürü Fırat Gedikli, sigorta sektörünün lider firmalarından SFS Yazılım ve Danışmanlık ile iş birliği anlaşmasına imza attıkları için büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Şirketin hedefleri ve çalışmaları hakkında bilgi veren Fırat Gedikli, iş ortaklığı sonrası üretilen yazılımların önce iç piyasadaki ithalat ağırlığını azaltacağını ve ihracata yöneleceklerini söyledi. Gedikli, öncelikle Baltık, Orta Avrupa ülkeleri ve İngiltere’nin ana hedefleri olduğunu belirterek, “Devamında tüm Avrupa ülkeleri ve global ölçekte adı geçen bir oyuncu olmak istiyoruz’’ dedi. Gedikli, RPA sektörünün Türkiye’de 2016 yılında başladığını, hızla büyüdüğünü söyledi. Gedikli, “RPA teknolojisinin diğer AI teknolojileri ile kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Bunun nedeni, şirketlerin akıllı otomasyon araçlarının en iyi bağımsız sistemler olarak işlev görmediğini, bunun yerine diğer araçlarla entegre edilmesi gerektiğini fark etmeleridir. Bu sistem örneğin sigorta sektöründe poliçe kesiminde riskli müşteriyi de anında tespit edebilecek. Tam bu noktada teknolojinin içinden gelen insanların geliştirdiği GenRPA kullanıcı dostu ara yüzü, esnek modelleme yapısı ve cognitive servis entegrasyon özellikleri ile müşterilerine eşsiz deneyim sağlamak için kuruldu” diye konuştu. GenRPA’nın yüzde 100 yerli olduğunu anlatan Fırat Gedikli, “Bu ürün; özelleştirilebilir yönetim paneli, kullanıcı dostu geliştirme ortamı ve 7/24 sanal çalışanları ile dijital iş gücünü ofislerde destek olması için geliştirildi. Gen robotları çalışma arkadaşı olarak, sizlerin daha değerli işlerde çalışmanızı, müşteri memnuniyetinizin artmasını ve hataları minimize etmenizi sağlıyor” diye konuştu.